EN

Ashley

Deze moeder van 3 prachtige kinderen heeft al verschillende Open WOD's gedaan en is fitter dan ooit!

Een zwangerschap verandert je lichaam, dat is nu eenmaal zo en dat waardeer en respecteer ik. Ik heb immers 3 mooie jongens op de wereld gezet. Maar dat betekent niet dat ik niet meer fit kan zijn. Sterker nog, ik ben nu fitter dan ik ooit ben geweest! Over een week start ‘The Open Season’: hét moment om mezelf weer eens te testen. Bring it on!

 

Ik train inmiddels 5 jaar bij RTM, zo’n 4 keer per week. Daarnaast werk ik 4 dagen in de week als Project/Accountmanager bij een communicatiebureau Rotterdam. En zoals mijn intro al liet doorschemeren ben ik moeder van 3 jongens van 5, 3 en 1 jaar oud. Busy mom kun je wel zeggen maar uit alles haal ik heel veel voldoening, plezier en energie. Na de geboorte van mijn eerste zoon James in 2014 ben ik gestart bij RTM. Voordat ik zwanger werd deed ik aan fitness en hardlopen en dat heb ik in eerste instantie ook weer opgepakt na de bevalling. Maar ik was niet tevreden met het resultaat dat ik behaalde en ik vond er geen uitdaging meer in. Via een vriendin hoorde ik over CrossFit en haar enthousiasme maakte me nieuwsgierig. Ik boekte een gratis proefles bij RTM en was daarna meteen hooked. Vanaf dat moment maakte ik zoveel progressie in een korte tijd dat ik mijn motivatie om te gaan sporten weer helemaal terug had gevonden. En nog steeds kan ik, met behulp van de coaches mezelf blijven uitdagen om sterker, sneller en fitter te worden.

 

Zwanger en sporten

 

In 2016 werd mijn tweede zoon Chet geboren en in 2018 mijn derde zoon Spencer. Tijdens beide zwangerschappen heb ik tot ver in mijn derde trimester doorgetraind. Ik trainde wel aangepast, WOD’s werden voor mij aangepast naar wat ik op dat moment aankon. En zo ging ik ook niet over mijn grenzen heen. Doordat ik fit mijn zwangerschappen in ging, verliep mijn herstel na de bevallingen ook heel snel. Ik ben weer vrij snel gaan sporten maar ben heel rustig begonnen. Alle coaches bij RTM hebben de Core Academy doorlopen en weten daarom hoe ze zwangere vrouwen en jonge moeders kunnen begeleiden tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling. Zo heeft Pam mij bijvoorbeeld weer geleerd hoe ik mijn spieren moest activeren en hoe ik controle kon krijgen over mijn core en bekkenbodem. En in mijn geval betekende het vooral dat ze me moest afremmen want ondanks dat je lichaam gewend is om te sporten en bekend is met CrossFit heeft het echt de tijd nodig om te herstellen.

 

Lifestyle

 

Een jaar na mijn laatste zwangerschap was ik weer terug op mijn oude niveau en inmiddels ben ik fitter dan ik ooit ben geweest. Het kan dus toch! CrossFit is voor mij inmiddels een levensstijl geworden. Het is niet zozeer dat ik er alles voor laat maar het is zeker een belangrijk onderdeel geworden van wie ik ben. Het biedt me ontspanning, het is mijn uitlaatklep en het houdt vooral me fit en gezond.

Sinds een paar maanden ben ik serieuzer bezig met voeding, onder begeleiding van Jeroen (The Progress Lab, inpandig bij RTM), om te kijken hoe mijn lichaam hierop reageert en hoe dit mijn prestaties kan verbeteren. Voor mij weer een nieuwe uitdaging die ik heb ontdekt binnen de sport en daardoor ook mijn motivatie om beter te worden een boost geeft.

 

CrossFit Open

 

Doordeweeks doe ik voornamelijk mee aan de WOD’s en in het weekend ben ik groot fan van de Chippers. Ik probeer zo af en toe te variëren door ook eens een Sweatclass te doen of een Barbell WOD. Genoeg aanbod in ieder geval. Ik heb nooit echt de ambitie gehad om mee te doen aan wedstrijden al vind ik het soms wel leuk om mezelf weer eens te testen en te kijken hoe mijn skills zich hebben verbeterd. Bijvoorbeeld tijdens RTM’s eigen competitie, de Annual RTM Throwdown of door mee te doen aan een qualifier WOD.

En op dit moment staat The CrossFit Open weer voor de deur! Dé grootste competitie in de fitnesswereld. Hoe tof is het dat je dit samen met meer dan 100.000 andere atleten kan doen, over de hele wereld! Dit laat gelijk zien hoe ver de CrossFit community reikt. Ongeacht je niveau of leeftijd, iedereen kan meedoen. Dat maakt juist CrossFit juist zo toegankelijk en leuk.