LIFESTYLE

Home » Lifestyle

Een gezonde en fitte levensstijl gaat over meer dan alleen het trainen en onderhouden van je fysieke lichaam. Je mentale, emotionele en energetische staat van zijn, zijn net zo belangrijk. Naast alle actieve bewegingen is er ook ruimte voor rust en herstel, oftewel yin en yang. Regelmatig organiseren we masterclasses, trainingen en workshops die aandacht geven aan alle holistische niveaus.

Om deel te nemen aan de wekelijkse of tweewekelijkse sessies kun je je aanmelden in SportBit. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op te hoogte te blijven van de aankomende masterclasses en workshops en hoe je je kunt inschrijven.

Olympic weightlifting

Yoga

Yin Yoga is een rustige, langzame en meditatieve manier van yoga. Enerzijds duik je helemaal in de ontspanning en anderzijds werk je aan je mobiliteit en onderhoud van je spieren en gewrichten. Doordat je langere periodes in dezelfde houding blijft (3-5 minuten) kom je bij je bindweefsels. De stretch op dit niveau zorgt uiteindelijk weer voor sterkere en flexibelere spieren. Dit kan soms gepaard gaan met wat ongemak en daarom leer je tijdens Yin Yoga goed te focussen op je ademhaling. Het resultaat is dat er meer ruimte gaat ontstaan, op meerdere niveaus.

De yogalessen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond, klik hier voor het rooster.

Olympic weightlifting

Nutrition

Een gezonde en fitte levensstijl wordt voor een groot gedeelte bepaald door de voeding die je tot je neemt. Met ons Nutrition Program helpen we je de juiste doelen te stellen op het gebied van voeding en training en maken we samen een voedingsplan, afgestemd op hoe vaak je traint. Gedurende het traject zijn er meerdere check-in momenten en voor en na het traject is er een weegmoment en maken we foto’s.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Olympic weightlifting

Masterclasses

Regelmatig organiseren we masterclasses die aandacht besteden aan een specifieke movement of barbell techniek (squat, deadlift, strong men, Burgener Strength) of skill (jump rope, gymnastics, roeien, etc.). De masterclasses bestaan uit een deel theorie maar uiteraard gaan we hier ook direct mee aan het werk.

Voor masterclasses die worden georganiseerd in samenwerking met een externe partner kan een deelname fee worden gevraagd.

Olympic weightlifting

Mindfulness

Wij geloven dat een gezonde, fitte levensstijl meer vereist dan alleen maar trainen van het fysieke lichaam: het is een combinatie van zowel werken aan lichamelijk en mentaal welzijn. In de WOD’s, Sweat Classes, etc. trainen we het fysieke lichaam al, de mind heeft echter een ander soort training nodig. Meditatie is een manier om dit te bereiken en daarom organiseren we Meditation Nights.

Of je nou nog nooit eerder hebt gemediteerd of het al langer doet, iedereen kan meedoen. Mediteren in een groep magisch kan zijn en meer impact hebben dan als je het alleen doet. Het bied je daarnaast vele voordelen, zoals beter omgaan met stress, het helpt je om beter te communiceren en het kan je bewustzijn verruimen.

De Meditation Nights vinden plaats om de week op dinsdagavond, klik hier voor het rooster.

Olympic weightlifting

Breath work sessions

Het kan zijn dat je door de jaren heen minder goed bent gaan inademen, te snel ademt, dat je niet volledig uitademt of een angst hebt ontwikkeld om je adem vast te houden. Dat heeft weer invloed op je normale leven en kan leiden tot astma, stress, blessures, darmproblemen, etc. Tijdens de ademsessies, waarin we verbonden ademhaling doen, herstel je je natuurlijke ademhaling. Doordat je in een soort trance terecht komt neemt je lichaam het over van je hoofd. Je verwerkt oude pijn, spanning en stress, waardoor de ballast die je meedraagt vermindert en/of oplost. Dit geeft je letterlijk en figuurlijk meer lucht!

De ademsessies vinden plaats om de week op woensdagavond en kosten € 15,00.
Klik hier voor het rooster.

Olympic weightlifting

Breath workshop with ice bath

De Breath Workshop gaat nog een stapje verder dan de ademsessies. Je leert onder andere ook hoe je je ademhaling bewust en effectief kunt inzetten tijdens het trainen. De workshop bestaat uit drie onderdelen. Tijdens het eerste gedeelte leer je hoe je bewust om kunt gaan met je ademhaling tijdens trainingen en stresssituaties en krijg je inzicht in hoe je sneller kunt herstellen. Vervolgens doen we meerdere Wim Hof ademhalingscycli, begeleid door Ruben Oude Rikmanspoel van de Air Academy en, last but not least, gaan we in het ijsbad.

Lees meer over verbonden ademhaling en de Wim Hof methode in deze blog.

RTM Lifestyle Gym uitproberen? Vraag nu vrijblijvend een proefles aan!