FAQ

Home » FAQ

Mijn abonnement

Wat is de looptijd van een nieuw abonnement?

Een nieuw afgesloten abonnement heeft een vaste contractperiode van 3 maanden. Na het verstrijken van deze periode wordt het abonnement stilzwijgend verlengt voor onbepaalde tijd. Het abonnement is vervolgens opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen geschiet voor het einde van de maand, wat betekent dat de opzegtermijn ingaat op de 1ste dag van de maand volgend op de opzegging.

Kan ik mijn abonnement tijdelijk stopzetten?

Klik hier voor meer informatie en om je abonnement tijdelijk stop te zetten.

Kan ik mijn abonnement upgraden?

Klik hier voor de informatie.

Kan ik mijn abonnement downgraden?

Klik hier voor de informatie.

Kan ik mijn abonnement opzeggen?

Klik hier om je abonnement op te zeggen.

Kan ik mijn abonnement omzetten naar een rittenkaart?

Het is niet mogelijk om een abonnement of de credits van een abonnement om te zetten naar een rittenkaart.

Hoe meld ik mijn kind aan?

Proeflessen voor kinderen kunnen worden aangevraagd via info@rtmlifestylegym.nl.

Rittenkaart

Verkoopt RTM ook rittenkaarten?

RTM verkoopt geen rittenkaarten voor volwassen. Voor de Crossfit Kids lessen kan wel een rittenkaart worden aangeschaft. Voor de geldende prijzen verwijzen we je naar het overzicht op de website.

Parkeren

Kan ik bij jullie gratis parkeren?

Ja, je kunt bij ons gratis parkeren maar er geldt wel een parkeerbeleid. Voor meer informatie hierover, klik hier

Credits

Hoeveel credits krijg ik per week/maand?

Het aantal credits dat wekelijks of maandelijks wordt bijgeschreven is afhankelijk van de door jou gekozen abonnementsvorm.

Wat gebeurt er met de credits die ik niet gebruik?

Niet gebruikte credits worden automatisch omgezet naar inhaal credits. Inhaal credits zijn daarna nog 4 weken geldig. Dit geldt alleen voor de abonnementen waarbij er wekelijks nieuwe credits worden bijgeschreven en niet voor de overige abonnementsvormen waarbij er per maand nieuwe credits worden toegekend.

Ik heb mijn abonnement geüpgrade of gedowngrade. Wanneer zijn mijn nieuwe credits zichtbaar?

De nieuwe credits zijn actief vanaf de ingangsdatum van de nieuwe abonnementsvorm.

Wanneer worden mijn inhaalcredits ingezet?

Bij het plannen van je trainingsweek gebruikt SportBit altijd eerst de normale credits. De inhaalcredits worden dus alleen ingezet voor “extra” geplande lessen.

Waar kan ik mijn inhaalcredits bekijken?

Ga in het hoofdmenu van SportBit naar Shop – Credits.

Uitschrijven en inschrijven

Tot wanneer kan ik gratis uitschrijven voor de trainingen?

Uitschrijven met behoudt van credit kan tot twee uur voor de start van de les. Wanneer je uitschrijft binnen twee uur voor de les wordt je credit ingehouden. Door je tijdig uit te schrijven wanneer je bent verhinderd geeft je andere een eerlijke kans om jouw plekje over te nemen. 

Vanaf wanneer kan ik inschrijven op de trainingen?

Inschrijven is mogelijk vanaf twee weken voor aanvang van de training.

Ik heb me uitgeschreven voor een training en heb mijn credit niet teruggekregen. Hoe kan dit?

Waarschijnlijk heb je dan uitgeschreven binnen twee uur voor aanvang van de training. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact op met de frontdesk.

Hoe werkt de wachtlijst?

Als de les van jouw keuze vol is heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor de wachtlijst. Mocht een mede atleet onverhoopt toch niet kunnen en dus uitschrijven dan krijgen de mensen op de wachtlijst de eerste mogelijkheid om te komen trainen.

Tot twee uur voor de start van de les wordt de eerste persoon op de wachtlijst automatisch ingeschreven wanneer er een plekje vrij komt. Als je de notificaties van de SportBit app hebt aanstaan ontvang je een pushbericht bij inschrijving. Je ontvangt altijd een mail van de bevestiging van de inschrijving. Wanneer je je inschrijft voor de wachtlijst is het dus goed om dit in de gaten te blijven houden. Anders zou het je onnodig een credit kunnen kosten.

Sta je op de wachtlijst en komt er een plekje vrij binnen de twee uur voor de start van de les, dan ontvang je een mail en eventueel een notificatie via SportBit waarin we je vragen om de plek te claimen. Staan er meer mensen op de wachtlijst? Dan wordt dit bericht naar iedereen verzonden. Wie het eerst de spot claimt wordt ingeschreven op de betreffende les.

RTM-beginners workshop

Waarom moet ik verplicht meedoen met de RTM Basics Workshop?

Bij RTM vinden we de kwaliteit van je bewegingen erg belangrijk. Enerzijds omdat je op deze manier blessurevrij blijft, anderzijds omdat je zo het meeste uit je training haalt. In onze WOD’s en Weightlifting lessen vind je bewegingen terug waarvoor enige basiskennis nodig is om op een veilige manier deel te kunnen nemen aan de lessen. Om het niveau van onze lessen hoog te houden hebben we daarom de RTM Basics workshop in het leven geroepen. Bij het afsluiten van een abonnement wordt je uitgenodigd deel te nemen aan deze drie uur durende workshop waarin we je de basics van CrossFit aanleren.

Als ik (nog) geen workshop mee wil of kan doen, kan ik dan niet sporten bij RTM?

Jawel, onze sweatclasses en yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk. Dat wil niet zeggen dat we je op termijn echt willen stimuleren om de workshop wel te gaan volgen. De ervaring leert dat je op deze manier het meeste uit je trainingen haalt en blessurevrij blijft.

Fysiotherapie

Waar in het gebouw van RTM – Lifestyle Gym vind ik de fysiotherapeut?

De fysio is gevestigd op de eerste verdieping.

Zit fysiotherapie inbegrepen in mijn abonnement?

Fysiotherapie zit niet inbegrepen in het abonnement. Vaak is er wel vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk. Fortior zelf kan je hier meer over vertellen.

Hoe maak ik een afspraak bij de fysiotherapeut?

Systemen

Welke apps heb ik nodig?

Je hebt SPortBit nodig om een abonnement af te kunnen sluiten en je in de kunnen schrijven voor de lessen. In SugarWOD kun je elke avond om 20:00 uur zien welke work-out er de volgende dag geprogrammeerd staat en je kunt hier je scores en progressie tracken.

Wat is de code van Sugarwod?

De code voor SugarWOD staat onder in de bevestigingsmail van de aanschaf van je abonnement.

RTM Lifestyle Gym uitproberen? Vraag nu vrijblijvend een proefles aan!