EN

Rocktape by Coach Pam

WAT IS ROCKTAPE?

Heb je ooit de CrossFit Games gekeken en heb je je toen afgevraagd waar al die kleuren tape goed voor zijn? Er bestaat een grote kans dat je atleten hebt gezien met sport tape op hun lichaam. Waarom plakken de beste atleten van de wereld al dat tape op zich? Om dat beter te begrijpen moet je eerst weten wat het is.

Wat is Kinesiology Tape?

Kinesiotape is een elastisch, rekbaar en hypoallergeen tape dat speciaal is gemaakt om mee te bewegen met het lichaam, ondersteuning te bieden aan spieren en gewrichten, terwijl je wel volledige bewegingsvrijheid hebt.

Maar hoe werkt het dan?

Als het op de juiste manier wordt aangebracht, dan zorgt het voor ruimte tussen de huid en de spier. Dit noemen we ook wel ‘decompressie’. We hebben meer zenuwuiteinden in onze huid zitten dan waar dan ook in ons lichaam, door de zenuwen te prikkelen in het deel waar de tape wordt aangebracht, wordt er door de hersenen op gereageerd door meer bloed naar het gebied te sturen, dit kan zorgen voor een verlichting van de pijn en een beter herstel.

Voorbeeld – Iemand die net een operatie aan de voorste kruisband heeft gehad zal mogelijk minder kracht hebben in het bovenbeen, door stevig te tapen kunnen de spier vezels bij elkaar gebracht worden, dit zorgt weer voor een contractie in de spier die weer zorgt voor het herstel van de kruisband.

Wat kan het voor mij doen?

Het toffe aan rocktape, is dat het ook gebruikt kan worden om prestaties te verbeteren. Er zijn zoveel verschillende manieren om te tapen, met allemaal weer een eigen werking. Je kunt tape aanbrengen om sneller te herstellen van melkzuur dat opgebouwd, maar je kunt ook tapen om een spier te activeren om zo beter te presteren. Het wordt dus niet alleen gebruikt om te herstellen van pijn, maar we gebruiken het ook om pijn te voorkomen.

Waarom Rocktape?

Rocktape is de pionier van het Kinesio tape. Het is het meest strak geweven tape met de hoogste elasticiteit en heeft de sterkte plakkracht vergeleken met andere merken kinesio tape. Daarom is Rocktape het meest gebruikte tape door to atleten en sportliefhebbers wereldwijd.

Mijn (Pam’s) favorite tape techniek?

Gebruik maken van het tape om voor verlichting te zorgen van de onderrug is mijn absolute favoriet. Daarnaast is het tapen voor een betere houding en het activeren van de spieren om je postuur te verbeteren een echte aanrader.

Als je benieuwd bent geworden na het lezen van Pam haar blog en je zou willen weten of het jou ook zou kunnen helpen, twijfel dan niet en neem contact met haar op!

Disclaimer-

op geen enkele manier als alternatief voor revalidatie procedures, maar het kan het herstelproces ondersteunen en kan een groot voordeel zijn voor mensen terwijl ze werken aan het stabiliseren / versterken / mobiliseren van een gebied.