EN

Het is bijna zover: De CrossFit Open!

Het is weer bijna die tijd van het jaar! De Open zorgt elk jaar weer voor vele memorabele momenten. De eerste spieropbouw, persoonlijke doorbraken en het begin van langdurige vriendschappen – dit gebeurt allemaal tijdens de vijf weken durende Open-competitie. 

Voor degene die zich afvragen: wat is de CrossFit Open?

De Open bestaat uit vijf trainingen die in een periode van vijf weken worden gedaan. Het begint met 20.1. Deze Open workouts worden aangegeven aan de hand van hun jaar en de volgorde waarin ze verschijnen. De invulling van de workouts worden elke donderdag gedurende de vijf weken van de Open bekend gemaakt. Je kunt de live-aankondiging van de workouts bekijken via de stream op de CrossFit Games-website.

Wanneer doen wij de Open?

RTM zal elke vrijdag de hele dag de Open workouts doen. Mocht je vrijdag gemist hebben, of wil je de workout gewoon graag nog een keer doen? Dan kun je ook nog zondag om 10:00 uur de open workouts doen. De Open workout is vergelijkbaar met de normale trainingen bij RTM – alleen nu doet de hele CrossFit-wereld met je mee!

Het mooie van de Open is dat je mede-atleten je tijdens de training zullen begeleiden. Zij tellen je herhalingen en beoordelen de WOD, zodat jij je kunt focussen op het behalen van het maximale resultaat. En misschien nog wel leuker – tijdens de Open kun je die resultaten niet alleen met je medesporters vergelijken, maar ook met de rest van de wereld!

Maar wat als er bewegingen zijn die ik nog niet kan doen?

Maak je geen zorgen! Ons team van coaches zorgt ervoor dat je de juiste trainingsintensiteit krijgt door de workout aan je behoeften aan te passen. We moeten toch ergens beginnen? Samen zorgen we ervoor dat je de volgende CrossFit Open wel zoals voorgeschreven kunt uitvoeren.

Lijkt dit je wel wat? Bezoek dan de onderstaande link en lees er alles over! Of maak het officieel en meld je gelijk aan.

https://games.crossfit.com/article/crossfit-open-explained

De komende maand zullen we vorige Open foto’s en inspirerende video’s posten om alvast een beetje in de sfeer te komen!